Těleso topné 1000W trubkový koupelnový radiátor, radiátory - omezovač teploty 90°C

Elektrické topné těleso se zabudovaným omezovačem teploty k ohřevu topné vody v trubkových koupelnových radiátorech - sušácích a teplovodních radiátorech
Těleso topné 1000W trubkový koupelnový radiátor, radiátory - omezovač teploty 90°C
Montáž odborným technikem
1 350 Kč 1 116 Kč bez DPH
Množstevní slevyod 5 ks1 310 Kč1 082 Kčod 10 ks1 256 Kč1 038 Kč
Skladem 5 ks
Osobně v prodejně:úterý 2.4.Přepravní společností:čtvrtek 4.4.
EAN880003563PN880003563

Elektrické topné těleso TYP 6248 slouží k ohřevu topné vody v radiátorech určených k vytápění místností. Je vhodné pro ohřev vody v otopných trubkových radiátorech, určených zejména k vytápění koupelen a zároveň sloužících k sušení ručníků a jiných textilií. Lze jej použít i pro ohřev vody v samostatných radiátorech bez připojení na systém ústředního topení. Další možnost využití je v radiátorech ústředního topení jako doplňkový zdroj tepla. Jeho použití je výhodné především v období, kdy není efektivní vytápět celý objekt pomocí ústředního topení.

Topné těleso je vyrobeno z ochranné trubky z kvalitní nerezové oceli, příruby se závitem G ½" a těsnícím O kroužkem a přívodní šňůry s vidlicí nebo s prostorovým termostatem. Topné těleso má síťový přívod typu „Y“, takže v případě poškození přívodní šňůry ji lze vyměnit za novou.

Topné těleso je konstruováno jako spotřebič třídy ochrany I, stupeň krytí IP 44. Je vybaveno samočinně vratným teplotním omezovačem (70 °C nebo 95 °C), který zajišťuje bezpečnost v případě havarijní situace. Omezovač teploty má vysokou životnost (až 10 000 cyklů).

Konstrukce tělesa umožňuje montáž ve svislé poloze, přičemž připojovací příruba musí být vždy dole, nebo ve vodorovné poloze (topné těleso musí být vždy ve spodní části radiátoru). Elektrická instalace musí odpovídat platným předpisům ČSN a musí ji provádět odborná firma. Při instalaci je nutno dbát norem pro bezpečnost elektrických spotřebičů pro domácnost a podobné účely ČSN EN 60335-1 a ČSN 33 2000-7-701.

Při instalaci v koupelnách se mohou umístit v zónách 2 a 3 podle ČSN 33 2000-7-701.

Příklady použití

1. Pro otopné trubkové koupelnové radiátory.

Příkon elektrického topného tělesa se musí volit v závislosti na příkonu příslušného trubkového radiátoru podle doporučení výrobce (instalovat vyšší příkon, než je doporučený je nepřípustné).

a) Použití při kombinovaném provozu
Při provozu musí být uzavřen vstupní ventil. Topné těleso je nutno instalovat pomocí T odbočky, která umožní jeho připojení k otopnému trubkovému radiátoru a na systém ústředního vytápění. Topné těleso nebrání normální funkci teplovodního vytápění v topné sezóně.

b) Použití při samostatném elektrickém provozu
Otopný radiátor je vhodné naplnit nemrznoucí směsí pouze do 95 % objemu. Toto je důležité z důvodu změny objemu kapaliny při ohřevu.

2. Pro radiátory ústředního topení.
Topné těleso se namontuje místo spodní zátky radiátoru. V případě, že radiátor nemá zátku G ½", je nutno použít redukci G 1" nebo G 1 ¼".

Při použití elektrického radiátoru ústředního topení musí být horní ventil regulace topení uzavřen. Pokud je na radiátoru použit ventil i na spodní části, pak tento ventil musí být otevřen. Je nutné kontrolovat a případně provádět odvzdušnění. Topné těleso nebrání normální funkci teplovodního vytápění v topné sezóně.

Krytí54 IP
L1000 mm
Napětí230 V
Omezovač teploty90 °C
Příkon1000 W
ZávitG 1/2"
Diskuze k produktu
Máte otázku? Zajímá vás konkrétní detail? Zeptejte se nás.
Položit dotaz
Nový dotazVaše jménoVáš e-mail(E-mail nebude zveřejněn)NadpisText příspěvku
Zeptat se
Vaše jménoVáš e-mail(E-mail nebude zveřejněn)Text příspěvku
Přidat reakci
PopisParametryDiskuze
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení